L'Arnau de Vilanova demana mantenir dues setmanes més la carpa instal·lada a l'exterior

El centre ja gestiona l'hospital de campanya de l'Onze de Setembre però no es preveu que funcioni fins a la tardor

Imatge de la carpa de l'Arnau de Vilanova
Imatge de la carpa de l'Arnau de Vilanova | ACN
Redacció
03 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:19h
L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida ha sol·licitat al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) mantenir dues setmanes més la carpa instal·lada a l'exterior del centre. El SEM va muntar la carpa el 3 de juliol per tal de donar servei com a sala d'espera a pacients amb símptomes de la covid-19 i contactes directes per tal d'evitar contactes innecessaris amb persones que també acudeixen a Urgències amb altres patologies.

Tot i això, el SEM va anunciar aquest cap de setmana la intenció de retirar-la aquest dilluns davant la manca d'ús. D'altra banda, l'Arnau de Vilanova gestiona des de diumenge l'hospital de campanya que s'ha habilitat al pavelló Onze de Setembre de Lleida tot i que no està previst que entri en funcionament fins al setembre.

La carpa, instal·lada pel SEM i amb capacitat per a 105 persones, es va muntar el 3 de juliol per evitar un possible col·lapse a les Urgències davant l'increment de casos de coronavirus.

La instal·lació funciona com a sala d'espera per a pacients amb símptomes i contactes directes d'infectats mentre esperen els resultats de la PCR. D'aquesta manera, s'evita que aquests pacients tinguin contacte amb altres que acudeixen a Urgències per altres patologies.