Defensa envia a Toledo a 900 dels 1.200 aspirants a militar que havien d’examinar-se a Talarn

L’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn ha rebut l'ordre del Ministeri de Defensa a primera hora d’aquesta tarda

03 d'agost del 2020
Imatge de l’entrada al recinte de l’AGBS de Talarn
Imatge de l’entrada al recinte de l’AGBS de Talarn | GSV
El Ministeri de Defensa ha enviat aquest dissabte uns 900 dels 1.200 aspirants a militar que havien d’examinar-se a partir d’aquest dilluns a l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials (AGBS) de Talarn a fer les proves a l’Acadèmia d’Infanteria de Toledo.

Segons han confirmat fonts de l’AGBS a Pallars Digital, l’acadèmia ha rebut l'ordre de reallotjament aquest mateix dissabte a les 14h. La delegació del Govern català a l’Alt Pirineu i Aran havia demanat la setmana passada al subdelegat del govern espanyol a Lleida, José Crespín, més informació sobre l’arribada dels joves a la comarca, ja que fins aleshores no eren coneixedors de com es duria a terme.

Aquest canvi, que ha agafat a molts dels aspirants ja al Pallars Jussà i ha provocat nombroses cancel•lacions de reserves als allotjaments de la comarca, permetrà que la totalitat dels joves que s’examinaran a Talarn es puguin allotjar a la mateixa acadèmia, que té capacitat per unes 300 persones. Els exàmens a Talarn començaran el dilluns, tal com estava previst, mentre que les proves que es facin a Toledo no començaran fins dimarts, precisament per donar més temps a tots els joves a arribar.