​El jutge envia a presó un home detingut per cultivar 840 plantes de marihuana a Alta-riba

L'arrestat també està investigat per un delicte de defraudació de fluid elèctric

La plantació interior de marihuana localitzada pels Mossos en una casa del poble d'Alta-Riba.
La plantació interior de marihuana localitzada pels Mossos en una casa del poble d'Alta-Riba. | Mossos d'Esquadra
Redacció
31 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:57h
Els Mossos d'Esquadra van detenir dimarts a Alta-riba (Segarra) un veí de Sant Pere de Ribes (Garraf) de 42 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i d'un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La policia va iniciar l'any passat una investigació en tenir coneixement que en una casa del poble d'Alta-riba, al municipi d'Estaràs, s'estaria produint una defraudació de fluid elèctric que podria estar relacionada amb una plantació intensiva de marihuana. Els Mossos van registrar l'immoble que utilitzava l'arrestat en el qual van localitzar 840 plantes en diferents estances del domicili, quatre caixes amb uns 20 quilos de cabdells de marihuana secs i material fitosanitari per afavorir el creixement de les plantes.

Després de diverses vigilàncies al domicili, la policia va constatar que a l'interior de la casa s'hi estava conreant marihuana en la modalitat indoor. En el transcurs d'un seguiment efectuat dimarts, els Mossos van detenir un home sospitós quan accedia a la casa, la qual feia una forta olor a marihuana. Posteriorment, els agents van escorcollar el vehicle del detingut i hi van trobar estris per afavorir el cultiu de marihuana, fet que va motivar el precinte del domicili.

L'endemà, els Mossos registrat la casa on van intervenir 840 plantes de marihuana en diferents estàncies del domicili, quatre caixes amb uns 20 quilos de cabdells secs i material per cultivar les plantes. A més, el detingut disposava d'una instal·lació elèctrica amb làmpades, material de refrigeració i equips d'aire condicionat connectats de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica.

El detingut va passar aquest dijous a disposició davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Cervera, que en va decretar el seu ingrés a presó.