Coronavirus

La situació del coronavirus a Catalunya s'estabilitza malgrat les altes taxes d'incidència

El risc de rebrot segueix en zona vermella i Argimon demana no "baixar la guàrdia"

per Redacció , 31 de juliol de 2020 a les 11:03 |
La situació epidemiològica del coronavirus a Catalunya s'ha estabilitzat en els darrers dies si bé les taxes d'incidència continuen sent "molt altes", ha advertit aquest dijous el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha demanat "no relaxar-se" ni "baixar la guàrdia". La taxa de casos confirmats per prova PCR per 100.000 habitants és de 78,49 a Catalunya. El risc de rebrot s'ha reduït una mica i se situa en 162,63, però continua estant, de llarg, a la zona vermella, ja que el llindar de risc alt se situa en el valor de 100.

La velocitat de reproducció del virus (Rho) -quantes persones contagia algú amb la malaltia- se situa en 1,18.


L'estabilització de la situació a Catalunya va lligada sobretot a la millora de les zones més afectades pels rebrots en les últimes setmanes, com Lleida i el Segrià. A Barcelona, també s'estabilitza la taxa d'incidència del virus, mentre que altres municipis, com Amposta i Castelldefels, registren un augment de contagis.

Argimon ha detallat la velocitat de reproducció del virus en algunes ciutats afectades en els darrers dies pels rebrots. A Lleida, la Rho se situa en 0,8, per sota d'1, que és on ha d'estar.


A Barcelona, la velocitat de reproducció del virus es troba lleugerament per sobre d'1 (1,8 la setmana passada). A Sant Adrià de Besòs, el ritme de reproducció del virus es redueix i ha passat en una setmana de 3,6 a 1,3 i a Badalona, de 2,2 a 1,7.

A l'Hospitalet de Llobregat, la Rho és ara d'1,2, mentre que fa una setmana se situava per sobre de 2. A Cornellà de Llobregat, és ara d'1,5 (2,5 la setmana passada, quan s'havia triplicat la taxa d'incidència del virus). A Esplugues de Llobregat, la Rho és d'1,2 (4 la setmana passada) -quan les ciutats tenen menys habitants, es poden donar fluctuacions substancials en pocs dies-.


 

Participació