La Diputació acorda una declaració per contenir la Covid-19 i el rellançament econòmic de Lleida

Reclama a l'Estat una línia d'ajuts econòmics específics per a les comarques del Segrià i la Noguera

Redacció
31 de juliol del 2020
Imatge de la Diputació de Lleida
Imatge de la Diputació de Lleida | Àlvar Llobet
El ple de la Diputació de Lleida celebrat aquest dijous ha fet pública una declaració institucional amb el suport dels sis grups polítics "per a la contenció de la covid-19 i el rellançament econòmic de les Terres de Lleida".

En aquest sentit, subratlla el compromís d'impulsar una taula de treball per a la reconstrucció socioeconòmica de la demarcació on hi siguin representats les diferents administracions i agents econòmics i socials del territori. Així mateix, el text reclama al govern de l'Estat la necessitat de dotar el Segrià i la Noguera d'una línia d'ajuts econòmics "específics i extraordinaris" per fer front a l'impacte econòmic i social de la covid-19 en aquestes comarques.

La declaració dona suport al sector agroalimentari, en el qual "en massa ocasions s'ha fixat la mirada i se l'ha culpabilitzat dels rebrots", i recorda a "totes aquelles persones que han perdut éssers estimats, a les que han patit aquesta malaltia i als seus familiars, així com a tot el personal mèdic i d'emergències que ha fet i fa possible la contenció de la malaltia i a tots els empleats públics que han permès la continuïtat dels serveis essencials".

El text demana al Departament de Salut que "sota el criteri de racionalitat econòmica, de bon govern i gestió dels recursos públics i especialment de la salut, es puguin fer totes les proves PCR necessàries, i massivament tan aviat com es pugui". També posa de relleu que, des del Patronat de Promoció Econòmica i el Patronat de Turisme, s'han impulsat campanyes de reactivació de l'economia i d'atracció del turisme.