Els hostelers de Lleida, enfadats amb el Govern: «Qui dinarà en una terrassa a 40 graus?»

El gremi lamenta que només es puguin obrir els espais de les terrasses

Imatge d'una terrassa a Lleida
Imatge d'una terrassa a Lleida | ACN
Redacció
30 de juliol del 2020
Actualitzat a les 11:19h
La Federació d'Hostaleria de Lleida s'ha mostrat "decebuda" i "emprenyada" amb la mesura adoptada pel Govern inclosa en la relaxació en bars i restaurants, permetent el consum només a les terrasses i sense superar la meitat de l'aforament. El president de la Federació, Josep Castellarnau, és pregunta si algú s'ha plantejat anar a dinar a una terrassa de Lleida al migdia amb temperatures que ronden els 40 graus.

Castellarnau ha convidat a la consellera de Salut, Alba Vergés, a fer-ho perquè comprovi la realitat de la mesura. Per Castellarnau aquestes normes són "inviables" i signifiquen "la mort del sector". Des de la Federació no descarten accions "contundents" per mostrar el seu descontentament amb les mesures adoptades pel Govern.

Pel que fa a la creació de noves terrasses, el president dels hotelers ha manifestat que "és un cost elevat" que en aquests moments molts empresaris "no poden assumir".

La notificació de la mesura va ser un "gerro d'aigua freda" pel sector que considera que havien fet les coses bé fins ara. Castellarnau diu que el sector "vol treballar" amb totes les mesures de seguretat que calguin, però "vol treballar".