La Paeria activa una app per denunciar situacions de discriminació, assetjament o abús sexual

La posen marxa l'Aula de Teatre, el Conservatori i Escola de Música i l'Escola d'Art Leandre Cristòfol

Redacció
29 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:37h
Les tres escoles municipals d'ensenyaments artístics de Lleida, l'Aula de Teatre, el Conservatori i Escola de Música i l'Escola d'Art Leandre Cristòfol han posat en marxa l'aplicació de Co-resol per denunciar situacions de discriminació, assetjament, abusos o qualsevol altre tipus de violència.

Segons la Paeria, aquesta nova eina innovadora permetrà canalitzar la veu de l'alumnat o de qualsevol altra persona d'aquestes tres comunitats educatives, que denunciïn qualsevol tipus d'agressió. L'objectiu és que la persona que es trobi en una situació d'assetjament, abús o qualsevol altre tipus de violència ho pugui comunicar de manera àgil per tal que s'actuï amb celeritat, confidencialitat i seguretat.

La tinenta d'alcalde i regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro. ha reiterat el compromís de la Paeria en la promoció d'espais segurs i lliures de qualsevol situació de violència i d'una cultura de prevenció contra l'assetjament o altres agressions dins de l'àmbit educatiu, en primera instància, i en tots els àmbits de la vida ciutadana.

La tinenta d'alcalde ha rebutjat qualsevol forma o manifestació de violència sexual o de qualsevol altre tipus. Per això, ha assenyalat que es farà "tot allò que estigui a l'abast de l'Ajuntament per crear entorns segurs, tant en l'espai públic com privat".

Castro ha explicat que amb aquesta aplicació es vol aconseguir un doble "clic". D'una banda, "fer un clic mental perquè les persones, víctimes o no, prenguin consciència de la situació", i de l'altra "un clic actiu per entrar a l'aplicació i fer la denúncia".