Coronavirus

El Govern desconfina Lleida després de la davallada dels contagis

Vergés ha alertat que la situació "continua sent complicada" però que es comença a veure "llum al final del túnel"

per Àlvar Llobet , Lleida, 29 de juliol de 2020 a les 17:17 |
Imatge d'una dona davant la carpa | ACN
La ciutat de Lleida i sis municipis del Segrià deixaran d'estar confinants aquest dijous després de 15 dies. El Govern considera que la davallada dels contagis és prou significativa com per ordenar acabar amb el tancament domiciliari dels set municipis. 

Les localitats de Lleida, Aitona, Seròs, Torres de Segre, la Granja d'Escarp, Soses i Alcarràs tindran una limitació de la mobilitat i topalls en el nombre de persones, 10, que es poden reunir tan el l'àmbit públic com en el privat. El confinament permetrà el servei de terrasses als bars amb el 50% de l'aforament i amb l'obligatorietat de tancar a les dotze de la nit. Els negocis podran obrir amb aquest mateix percentatge d'aforament, així com els cinemes i els centres esportius. Els casals d'estius també seguiran en funcionament. Tot i això, les mesures "lleidatanes" continuaran essent més restrictives que les de Barcelona atès l'alt índex de contagi a Ponent. Aquestes mesures tindran una durada inicial de 15 dies. 


La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que encara continua essent necessari reduir la vida social i mantenir la distància de seguretat per tal de mantenir el virus a ratlla i evitar un nou augment dels contagis.


Aquest dimecres, la taxa de reproducció de l'epidèmia s'ha situat en l'1 a Lleida, que vol dir que l'epidèmia no creix. Tot i aquesta millora en relació les setmanes anteriors, Vergés ha alertat que la situació "continua sent complicada", que es manté la transmissió comunitària i que la situació als hospitals és "greu". "En cap cas estem parlant que ja s'ha acabat tot", ha manifestat.

Vergés ha indicat que la corba s'ha aplanat però que "la pressió hospitalària" a la demarcació és "molt alta". Ara mateix hi ha 189 ingressats als centres lleidatans, 23 dels quals a la UCI. "No ens podem relaxar però veiem la llum al final del túnel", ha dit la consellera, que ha tornat a interpel·lar la ciutadania a "no relaxar-se". La consellera també ha dit que 40 lleidatans han estat derivats a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, menys pressionat pel nombre d'ingressos. 


La consellera ha recordat que el màxim de persones ingressades que s'ha registrat a la demarcació de Lleida en tota la pandèmia ha estat de 203, una xifra que, diu, no està lluny dels números actuals.

Pueyo demana una estratègia per minimitzar els riscos de salut i d'economia

El Paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, ha apuntat aquest dimecres que ha transmès a la consellera Vergés la necessitat que l'executiu català trobi "una estratègia que minimitzi els riscos per a la salut i els riscos per a l'economia". Les paraules de Pueyo arriben després que el gremi de restauradors s'hagi manifestat pels carrers de Lleida protestant pel tancament dels negocis.  

Participació