El Govern recorda que no hi ha restriccions de mobilitat per anar de vacances però demana responsabilitat

La portaveu Meritxell Budó remarca que cal continuar amb mascareta, higiene i distància allà on es vagi

Imatge del carrer Major de Lleida
Imatge del carrer Major de Lleida | ACN
NacióDigital
28 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:49h
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit que el desplaçament per fer vacances "no serà evitable" perquè no hi ha restriccions de mobilitat. "Hi ha una recomanació de no fer desplaçaments innecessaris, i això no farà que la gent deixi d'anar de vacances", ha explicat la portaveu en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Ha remarcat que cal que tothom sigui responsable allà on vagi i continuï amb les mesures per evitar la propagació del virus o els contagis. "Allà on anem, mascareta, higiene i distància física", ha afegit. "Tothom té dret a fer uns dies de descans, i més després d'uns mesos d'estrès psicològic amb el confinament i la gestió de la crisi sanitària, social i emocional", ha assegurat.
 
Davant les recomanacions que diversos països estan fent perquè els seus ciutadans evitin Catalunya com a destinació turística, Budó ha dit que "la gent pot fer vacances a Catalunya tranquil·lament". També ha admès que "cada govern fa les recomanacions que considera que ha de fer" però que la Generalitat està "compromesa" en fer del país una destinació turística responsable.

També ha insistit que les persones amb símptomes de covid-19 s'han de quedar a casa i han de trucar als serveis de salut. Si donen positiu en coronavirus, s'han de quedar al seu habitatge, "no podran desplaçar-se per anar de vacances ni sortir", ha subratllat.