coronavirus

Tres de cada quatre autònoms es quedaran sense vacances aquest estiu

Sis de cada deu treballadors per compte propi no agafarà cap dia de descans

per NacióDigital, 27 de juliol de 2020 a les 13:19 |
Imatge de la cuina d'un restaurant | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Només un de cada quatre autònoms espanyols anirà de vacances aquest estiu atípic, segons una enquesta que ha donat a conèixer la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) aquest dilluns. Així només un 27,4% de treballadors per compte propi afirma que gaudirà de vacances, la meitat del 53,8% registrat l'any passat.

Per tant, sis de cada deu autònoms (60,8%) afirma que aquest any no se n'anirà de vacances, una dada que contrasta amb les del 2019, quan un 39,8% va afirmar que no aniria de vacances. Un 10.7% dels autònoms encara no han decidit si agafen uns dies de vacances o no al llarg d'aquest 2020.


Una altra de les qüestions preguntades és per la situació del negoci durant les vacances. Així, del 27,4% que afirma que anirà de vacances, el 4,5% afirma que no tancarà el negoci perquè deixa els empleats a càrrec i el 5,4% apunta que pot seguir amb la seva activitat des de qualsevol lloc.

El 17,5% restant ha afirmat que descansarà uns dies i sí que tancarà el seu negoci o activitat.

Quatre de cada deu autònoms (39,7%) assenyala que en aquest any de pandèmia no anirà de vacances i intentarà recuperar l'activitat perduda en els últims mesos.

El col·lectiu d'autònoms acostuma a tenir més dificultats per agafar vacances i el 20,4% afirma que "mai" ha pogut tancar el negoci des que és autònom.


 

Participació