Front comú dels alcaldes del Segrià per a un pla de recuperació econòmica

Reclamen ajudes econòmiques per fer front a les pèrdues d'empreses i despeses d'ajuntaments

Imatge del carrer Major de Lleida
Imatge del carrer Major de Lleida | ACN
Redacció
22 de juliol del 2020
Actualitzat a les 15:17h
Els alcaldes del Segrià han reclamat aquest dimecres en un Consell de les Alcaldies extraordinari i telemàtic ajuda de les administracions per a un pla de recuperació "global i urgent" per a la comarca, "greument afectada pels confinaments".

Els representants dels ajuntaments han reivindicat ajudes econòmiques per fer front a les pèrdues d'establiments i empreses i a les despeses extres dels ajuntaments, així com actuacions de promoció per revertir "la mala imatge i l'estigma" que s'ha creat a la comarca arran dels diversos confinaments pels rebrots de Covid-19. 

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, ha demanat als alcaldes "fer pinya perquè s'escolti el territori" i els ha agraït la feina feta i el sobreesforç per contenir la pandèmia. De fet, s'ha informat que des de l'àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell s'està treballant per reactivar l'activitat socioeconòmica i cultural i enfortir l'autoestima de la comarca, però que cal ajuda de totes les administracions. Així, ha agraït al Govern l'habilitació de 6,5 milions d'euros per als municipis del Segrià. 

Masot també ha explicat que diàriament s'han fet arribar les demandes d'alcaldes i alcaldesses al Procicat, on estan representades totes les administracions, com ara la demanda de més dades sobre l'evolució de la pandèmia i dels brots epidemiològics i més patrulles dels Mossos d'Esquadra als municipis del Segrià per fer complir el confinament, especialment en els que pateixen unes mesures de restricció més estricte.