«Semblaria que tendim a l'estabilització des del punt de vista epidemiològic»

El nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, destaca que cal esperar aquesta setmana per analitzar la tendència

Josep Maria Argimon, en una imatge d'arxiu
Josep Maria Argimon, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
22 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:58h
El nou secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, s'ha mostrat prudent sobre l'evolució de la Covid-19 al Segrià però ha assegurat que amb les dades a la mà es camina cap a una situació més estable. "Semblaria que tendim a l'estabilització des del punt de vista epidemiològic", ha apuntat en roda de premsa assegurant que cal esperar aquesta setmana. "Si tenim estabilització a Lleida voldrà dir que les mesures han tingut el seu fruit", ha assenyalat. Argimon també ha dit que el rebrot a la comarca ha tingut una "traducció i impacte" en el sistema sanitari, tant sobre els equips d'Atenció Primària com sobre l'Hospital Arnau de Vilanova.

La situació, ha afegit, ha afectat tant pacients ingressats en llits convencionals com a l'UCI i s'han hagut de fer trasllats a Vall d'Hebron. A més dels trasllats efectuats també hi ha 24 llits preparats per si cal enviar més pacients.

Preguntat pel perfil dels positius a Catalunya avui dia, Argimon ha afirmat que segueix sent un perfil de persona més jove que en la primera onada de pandèmia però ha matisat que a l'Arnau de Vilanova el perfil d'ingressat ha augmentat en 8 anys l'edat mitjana del pacient amb coronavirus.

El titular de Salut Pública també ha assegurat que al Segrià hi ha reclutats 24 gestors covid però la previsió és augmentar la xifra.