L'Arnau de Vilanova registra un augment d'ingressats de la tercera edat

Una quarta part de les persones hospitalitzades amb covid-19 requereixen de ventilació assistida

Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida
Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida | Europa Press
Redacció
17 de juliol del 2020
Actualitzat a les 15:06h
La situació de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida és la d'un punt d'equilibri "fràgil", segons ha explicat aquest divendres el coordinador d'una de les plantes de malalts covid-19 de l'equipament, José Luis Morales. Així, l'edat mitjana dels nous ingressos està pujant cap als 65 anys, quan fa quinze dies es situava en els 55, el que implica que el "perfil de gravetat" dels pacients pot augmentar, ha dit el facultatiu.

De fet, s'està constatant que l'augment de casos de persones joves asimptomàtiques detectats a l'atenció primària es tradueix, posteriorment, en un major contagi de gent gran que requereix d'hospitalització. A més, un 25% dels positius de coronavirus que hi ha al centre sanitari necessita ventilació assistida.

Morales, metge internista de l'Arnau, ha explicat que de moment la tercera de les plantes destinada a acollir pacients amb covid-19 està a la meitat de la seva capacitat i que es podria habilitar una quarta.

Una de les seves preocupacions, però, és que els nous ingressos són persones de la tercera edat, que responen més lentament als tractaments i que solen tenir més malalties associades. En aquest sentit, ha fet una crida a la "responsabilitat" de la població per intentar evitar al màxim les cadenes de transmissió dins de nuclis familiars.