El Govern prohibeix les reunions de més de deu persones a la Noguera i ordena tancar gimnasos i locals d'oci

La decisió també inclou tota la comarca del Segrià

17 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:47h
Un tècnic fixant les distàncies de seguretat
Un tècnic fixant les distàncies de seguretat | Paeria Balaguer
El Govern de la Generalitat limita les trobades de més de deu persones a la comarca de la Noguera i també a tot el Segrià. La decisió de l'executiu arriba després d'un increment de casos i amb la voluntat d'aplanar la corba de contagis. L'executiu també indica que s'han de tancar gimnasos, cinemes, teatres i locals d'oci i reduir els aforaments dels bars al 50%. En la línia de les mesures, també es veta les visites a les residències d'avis. 

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha apuntat aquest divendres en roda de premsa que les dues comarques lleidatanes tenen un risc elevat de contagis, motiu pel qual ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana i a mantenir les mesures de seguretat.

Vergés ha posat l'accent en la idea de "deixar de socialitzar-se" per no facilitar els contagis, i ha insistit en el fet que aquest pas és necessari per evitar un tancament domiciliari. 

A la pràctica, la decisió adoptada avui pel Procicat suposa estendre les mesures adoptades aquesta setmana a tres barris de l'Hospitalet a Barcelona i la seva àrea metropolitana. "Si l'evolució actual de la pandèmia es manté, haurem de prendre decisions més dràstiques. Som davant de l'última oportunitat per evitar que haguem de fer un salt en les mesures de prevenció de tota la població", ha remarcat Budó. Les restriccions, com en el cas del Segrià i l'Hospitalet, hauran de ser autoritzades per un jutge. 

Les restriccions també s'estenen a la comarca de la Noguera i als següents municipis del Segrià: els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Artesa de Lleida, Aspa, Benavent de Segrià, Corbins, Gimenells i el Pla de la Font, Llardecans, Massalcoreig, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sarroca de Lleida, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova de Segrià i Vilanova de la Barca