Mitjà alerta que la situació està descontrolada i demana al Govern que «reaccioni»

Avisa que a la tardor es pot tornar a situacions com les de març o l'abril si no es fan les coses bé

Oriol Mitjà, en una imatge d'arxiu.
Oriol Mitjà, en una imatge d'arxiu. | ACN
NacióDigital
17 de juliol del 2020
L'investigador Oriol Mitjà ha assegurat aquest divendres que la situació és de "descontrol" perquè no hi ha un "pla clar", i ha demanat al Govern que "reaccioni". "Que havia d'augmentar el nombre de casos era una cosa que podíem predir. Si tenim un pla molt ben definit sobre què hem de fer i quins recursos tenim podem informar la ciutadania de com gestionarem la crisi. Però sense aquest pla tan clar ens trobem en una situació de descontrol", ha remarcat als micròfons de RAC1.

Mitj també ha constatat que a la tardor continuarà havent casos i que es podria tornar a situacions similars a les de març i abril si no es fan les coses bé. "Espero que l'administració reaccionarà i posarà aquest pla d'acció tan clar i tan efectiu que demandem tots els ciutadans", ha ressaltat.

Mitjà ha insistit que el que ha fallat és que el sistema no s'ha preparat prou per tenir capacitats de traçabilitat suficients per controlar els casos que han anat sortint. Ha indicat que la situació és millor que el març, perquè llavors no s'estava detectant suficient, només una petita part.

L'investigador ha constatat que cal fer un debat sobre quines eines està la societat disposada a utilitzar per controlar l'epidèmia.