Coronavirus

Les Cambres exigeixen augmentar els rastrejadors i fer tests massius a les zones amb brots

Els 13 ens camerals catalans avisen que el control sanitaris dels brots "no és prou exhaustiu"

per Redacció , 15 de juliol de 2020 a les 18:25 |
Una sanitària fent un anàlisi | ACN
Les Cambres de Comerç de Catalunya han reclamat aquest dimecres augmentar el nombre de rastrejadors de contactes per evitar l'expansió del coronavirus perquè consideren que "el control sanitari dels diferents brots no és prou exhaustiu".

En un comunicat, les cambres demanen "un seguiment correcte dels contactes dels positius" augmentant la plantilla de rastrejadors com es va fer amb la del 061 durant els mesos de març i abril. "Si la crisi sanitària no es controla i s'agreuja, les conseqüències econòmiques seran devastadores per a les nostres empreses", afirmen les cambres. A més, també demanen fer "PCR massius en les zones o poblacions on hi hagi brots" com Lleida i el Baix Segre. 


En aquest sentit, les 13 cambres catalanes també proposen que s'instal·lin en zones públiques de les poblacions en risc dispositius mòbils de recollida de mostres de la població per poder detectar més ràpid els casos positius i aïllar-los. 

"Aquesta és una via que creiem indispensable, mentre no hi hagi prou rastrejadors, per aturar els diferents brots actuals i els que es puguin produir més endavant", afirmen les cambres. 


D'altra banda, les cambres també aposten per complementar els controls amb una aplicació mòbil que ajudi, juntament amb els rastrejadors i els tests PCR, a extremar els controls i la propagació del virus.

 

Participació