Síndic

El Síndic aprova l'enduriment del confinament a Lleida perquè «la salut està davant de tot»

Rafael Ribó considera que "cal aplanar la corba vertical el més aviat possible"

per Redacció , 15 de juliol de 2020 a les 15:10 |
Rafel Ribó, Síndic de Greuges | ACN
El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, s'ha mostrat d'acord amb l'enduriment del confinament a Lleida i sis municipis més del Segrià. "Per davant de tot està el dret a la salut", ha dit, i per això "faig costat a tots els que prenguin mesures per trencar aquesta cadena de transmissió".

Ho ha dit aquest dimecres a l'Ajuntament de Lleida, acompanyat de l'alcalde, Miquel Pueyo. Amb aquestes declaracions, Ribó discrepa de l'opinió de la Síndica de Greuges de Lleida, Dora Padial, que aquesta setmana va considerar "injustificat" el confinament del Segrià i que "vulnerava la llibertat de circulació". "No es cap secret que la corba s'ha disparat de forma vertical i hem d'aconseguir aplanar-la el més aviat possible", ha dit Ribó.


El Síndic de Greuges ha criticat la falta de previsió per part de l'administració. "Calia més previsió quan ens pensàvem que això estava vençut", ha dit. "Calia un seguiment més minuciós i més en una zona com la del Segrià", ha afegit. Ribó també ha criticat que el govern espanyol no regularitzi, "ni que sigui temporalment", les persones que venen a treballar.

Ribó ha reclamat "molta més informació a la població". Considera que s'ha d'analitzar "on som i com es pot trencar aquesta cadena de transmissió". "I això possiblement vol dir confinament", ha concretat. Finalment, també ha reclamat reformes per ampliar la dotació en Sanitat.


 

Participació