Coronavirus

Incrementen un 41% el positius de coronavirus a la ciutat de Lleida en una setmana

La Paeria demana més ajudes a l'Estat i a la Generalitat i que les promeses ahir pel comerç es facin efectives a l'agost

per Redacció , 15 de juliol de 2020 a les 13:40 |
Imatge d'una compradora al mercat de Lleida | Paeria Lleida
Els casos positius de coronavirus han augmentat a la ciutat de Lleida un 41% en una setmana. Mentre que la setmana passada els casos confirmats eren 381, ahir dimarts ja n'eren 539. Són dades que s'han facilitat aquest dimecres en una roda de premsa de l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i els tinents d'alcalde Toni Postius i Sergi Talamonte, a la Paeria. "La situació és molt greu", ha reconegut Postius.

És per això que el govern municipal demana més ajudes de l'Estat i la Generalitat per fer front a l'impacte econòmic de la covid-19 a la ciutat i Pueyo espera que els 4 milions pels comerciants anunciats aquest dimecres pel Govern es facin efectius a l'agost.


Per percentatge, l'augment més significatiu s'ha registrat al CAP Magraners-La Bordeta que ha passat de 20 a 38 positius (90%). Pel que fa a xifres globals, el CAP Primer de Maig registra un índex més elevat de casos, amb 103 (33 més que la setmana anterior). Al CAP de Cappont l'increment ha estat dels 24 a 40 (66%), a l'Onze de setembre de 53 a 82 (54%), a l'Eixample de 71 a 98 (38%), a Balàfia-Pardinyes de 59 a 73 (24%) i al Centre Històric s'han registrat un augment del 15% amb 21 casos més.

L'alcalde de Lleida ha lamentat les informacions "confuses" d'aquests últims dies sobre l'enduriment del confinament i entén que aquesta situació hagi causat "irritació i desànim" entre la ciutadania. "Calen respostes clares. Els ajuntaments i els ciutadans, necessitem que es diguin les coses més clares i a unes hores més normals"; ha dit.


Tot i això, amb les dades a la mà, Pueyo ha destacat que "tenim un el repte d'aplanar la corba i tenim indicacions valides per fer-ho". "És obvi que els comerciants estan molt preocupats ja que es parla que potser el 30% dels comerços no superaran la crisi". Per això, ha dit, cal que les ajudes econòmiques promeses pel sector arribin a les seves butxaques a l'agost.

 

Participació