Jordà demana deixar d'estigmatitzar la pagesia i afirma que s'han fet «controls exhaustius»

La consellera d'Agricultura es pregunta quantes hectàrees de fruita té l'Hospitalet de Llobregat, on també hi ha rebrots

Teresa Jordà, consellera d'Agricultura
Teresa Jordà, consellera d'Agricultura | ACN
Redacció
15 de juliol del 2020
Actualitzat a les 11:20h
La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha demanat aquest dimarts que es deixi "d'estigmatitzar a la pagesia" perquè, segons ha explicat, s'han fet "controls exhaustius" diaris a totes les empreses per minimitzar la propagació de la covid-19.

En una visita a Lleida, ha destacat la feina de coordinació amb el sector i ha reblat: "N'estem cansats perquè hem fet les coses bé", tot reconeixent que, en termes generals, "tot és millorable". Sobre els brots detectats en centrals fruiteres, ha afirmat que voldria que li "demostressin" si l'origen està dins el lloc de treball. També s'ha preguntat "quantes hectàrees de fruita té l'Hospitalet de Llobregat", on s'estan incrementant els casos, o la Conca d'Òdena, que al seu dia també es va confinar.

Jordà ha recordat que els protocols de prevenció que es van establir abans de la campanya compten amb l'aval del Govern i ha destacat que aquests s'han aplicat correctament.

En aquest sentit, ha afirmat que s'han fet molts cribratges i que les persones que treballen a la campanya de la fruita "tenen vida i estableixen els seus llaços comunitaris" fora de la feina. Per aquest motiu, ha assegurat que caldrà estar "preparats per conviure amb el virus".