Balaguer endureix el control a les terrasses dels bars arran de l'augment de contagis

L'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, anuncia que s'han activat els serveis de Protecció Civil i Agents Cívics i també la xarxa de voluntaris

Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer
Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer | Paeria Balaguer
14 de juliol del 2020
Actualitzat a les 23:33h
Balaguer està en alerta per l'augment de contagis dels darrers dies. A la capital de la Noguera s'han registrat 66 positius en dues setmanes, una xifra que ha obligat al govern local a actuar per evitar que s'hagin de prendre mesures com les que s'han decidit a la comarca del Segrià, on vuit municipis estan en confinament domiciliari.

Fonts de l'executiu asseguren a aquest diari que, en general, les persones contagiades tenen quadres més lleus que les que es van comptabilitzar durant el març i l'abril, encara que el creixement de la corba insta a reforçar les mesures. En els propers dies es preveu un augment dels casos atesa la quantitat de proves que s'han fet aquests dies en empreses de la zona. 

El paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, ha anunciat aquest dimarts a la nit que s'activarà els serveis de Protecció Civil i Agents Cívics per tal d'explicar les necessitats de prendre mesures i de fer un control, si s'escau, de males praxis en qüestions de prevenció. En aquest sentit, Vidal ha indicat també que es posarà l'accent en la distància entre persones a les terrasses dels bars de la ciutat i que es garantiran els 2,5 metres quadrats. Vidal ha recordat que és en aquests punts on s'hi concentra un major volum de gent. 

L'alcalde ha remarcat la necessitat de portar mascareta, de mantenir distàncies de seguretat i de rentar-se les mans, ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva i ha explicat que s'ha posat en marxa novament el servei de voluntariat per ajudar a les persones contagiades i a aquelles que estan en quarantena per haver estat en contacte amb un positiu. 

A la ciutat s'ha registrat un brot de Covid-19 a la residència Sant Domènec, on hi ha nou positius. Segons fonts del centre, cap persona que ha donat positiu ha manifestat símptomes, i s'ha procedit a sectoritzar els residents. D'altra banda, la detecció d'un positiu ha obligat a suspendre les classes durant tres setmanes a una acadèmia d'estudis per a adults de la ciutat. La direcció del centre ha decidit aturar el curs com a mesura de precaució.