El Sant Jordi, cancel·lat a Lleida

Treballen en un festa de "petit format" amb activitats digitals i físiques, si la situació sanitària ho permet

Imatge d'un noi en una llibreria
Imatge d'un noi en una llibreria | Europa Press
Redacció
13 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:18h
El sector del llibre de la comarca del Segrià ha decidit cancel·lar la celebració del Sant Jordi d'estiu als carrers el pròxim 23 de juliol, tot i que estan treballant en una festa de "petit format" i si la situació sanitària ho permet, aviat anunciaran una programació conjunta, amb activitats digitals i físiques.

Els signants del manifest que representen el sector al Segrià han explicat que la decisió no ha estat fàcil però l’han "presa en conjunt, amb el ferm convenciment que el més important és garantir la salut de tothom". Han fet una crida perquè la comunitat lectora s'animi a donar suport al Sant Jordi d’estiu a Lleida: "Us demanem que, si teníeu pensat adquirir un llibre aquest Sant Jordi d'estiu, si us plau, no deixeu de fer-ho".

El manifest està firmat per Abacus Cooperativa, Associació Bronca, Caselles Lleida, Edicions El Jonc, Editorial Fonoll, Editorial Milenio, Genet Blau, La Sabateria, Mosaics Llibres i Pagès Editors, i segons fonts consultades també s'ha tractat amb els representants del sector del llibre.

El manifest arrenca manifestant que el 23 de juliol que ve el sector del llibre celebrarà el Sant Jordi d'estiu, una festa per "apropar al públic lector aquells llibres que van quedar confinats a causa de la crisi sanitària i que ara, per fi, han pogut veure la llum. La cita també ha de servir per celebrar la literatura, refer-nos emocionalment i recuperar un mínim de normalitat".