Saragossa i la seva àrea d'influència i Osca ciutat retorcedeixen a una fase 2 «flexibilitzada»

El 70% de la població aragonesa tornaran enrere en la fase de desescalada per l'increment de casos de covid-19

Redacció
13 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:29h
El govern de l'Aragó ha decretat que Saragossa, la seva àrea d'influència (la comarca Central) i Osca ciutat retrocedeixin a una fase 2 de desescalada "flexibilitzada", una mesura que s'aplicarà també a les quatre comarques de la Franja, el Cinca Mitjà, la Llitera, Baix Cinca i Baix Aragó-Casp.

Amb la decisió, 870.000 persones -el 70% de la població- adoptarà noves restriccions per "frenar la transmissió comunitària" de la covid-19, segons ha anunciat la consellera aragonesa de Sanitat, Sira Repollés. L'obligatorietat de l'ús de mascareta a tota la comunitat permetrà fer més laxes algunes de les mesures incloses en la segona fase. Per ara, no es limitarà la mobilitat geogràfica però l'executiu apel·la a la "responsabilitat individual".

Concretament, es limitarà al 75% l'aforament del comerç minorista, mercats, parcs comercials, centres de formació i les piscines; a l'hostaleria queda reduït el nombre de persones al 50% a l'interior dels locals i només es podrà consumir a les taules. L'aforament a les terrasses serà del 75% i amb una limitació de deu persones per cada agrupació.

Quant a l'àmbit de la cultura, el púbic assistent podrà ser del 75%, mentre que el govern aragonès manté les normes actuals sobre centre residencials, campaments i colònies urbanes. Tampoc fixarà franges horàries per a les sortides.