Confinament domiciliari a vuit municipis del Segrià

Els ciutadans d'aquestes localitats podran anar a treballar si no ho poden fer a casa

Un agent de la Guàrdia Urbana parlant per ràdio
Un agent de la Guàrdia Urbana parlant per ràdio | Àlvar Llobet
12 de juliol del 2020
Actualitzat a les 23:57h
Tancament domiciliari a Lleida. El Govern ha decidit endurir les mesures restrictives a la comarca del Segrià per per aturar el ritme de contagis de coronavirus, que aquest diumenge ha arribat a 190 positius i opta per tancar la capital i set municipis de la comarca durant 15 dies. Lleida, Aitona, Massalcoreig, Soses, Torres de Segre, Seròs, Granja d'Escarp i Alcarràs.

Els titulars  d'Interior i Sanitat, Miquel Buch i Alba Vergés, han anunciat aquest diumenge diverses mesures que apunten a un tancament a les cases i que prohibeix l'entrada i sortida a aquests municipis i només permetrà la mobilitat en aquelles activitats laborals indispensables. 

Els ciutadans de les vuit localitats podran anar a treballar sempre i quan no ho puguin fer via teletreball i tindran l'activitat esportiva limitada a persones de l'àmbit quotidià. Tampoc es poden celebrar casaments ni funerals, i les activitats econòmiques limitaran al màxim el contacte entre persones.

La consellera Vergés ha insistit en fer correctes aïllaments per detectar les cadenes de transmissió i ha demanat que només se surti de casa quan sigui imprescindible. "Els índex de contagis són molt alts i hem de prendre aquestes mesures ara per evitar un confinament total", ha dit.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assegurat que la situació és "greu" i ha cridat a realçar l'autoestima i "no caure en el victimisme". El paer en cap assegura que les mesures preses evitaran un "confinament total" i que l'escenari actual no és estrany en relació al context de l'afectació del virus arreu de Catalunya i del món. 

En les darreres hores el debat sobre el confinament total a la comarca ha tensat les relacions entre el president Quim Torra i ERC. Els republicans apostaven per una limitació de la mobilitat que no suposés un retorn al tancament mentre que el líder de l'executiu pretenia confinar els lleidatans per aplanar la corba de contagis a la zona. 

Aquesta idea ha topat també amb l'oposició dels alcaldes del Baix Segrià, alguns d'ells de JxCat, que no veien amb bons ulls l'ordre més dur en en ventall de les mesures de confinament. En aquest sentit opinen que un tancament a casa seria molt perjudicial per l'economia lleidatana.