La Paeria instal·la banderoles per reforçar la prevenció i farà testos a tots els treballadors

L'alcalde, Miquel Pueyo, ha dit que buscaran algun tipus d'acció adreçada específicament als joves d'entre 15 i 29 anys, davant el repunt de casos en aquesta franja d'edat.

Miquel Pueyo, alcalde de Lleida
Miquel Pueyo, alcalde de Lleida | ACN
Redacció
10 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:07h
L'Ajuntament de Lleida ha engegat una campanya per conscienciar la ciutadania de la necessitat de complir les mesures de prevenció per evitar contagis de covid-19. Aquest divendres s'han repartit una trentena de banderoles i vinils a l'Eix Comercial i als barris de la ciutat per recordar la importància de fer ús de la mascareta, rentar-se les mans, respectar les distàncies de seguretat i evitar les aglomeracions.

Així mateix, l'alcalde, Miquel Pueyo, ha dit que buscaran algun tipus d'acció adreçada específicament als joves d'entre 15 i 29 anys, davant el repunt de casos en aquesta franja d'edat. D'altra banda, la Paeria efectuarà a partir de la setmana vinent testos serològics a tots els treballadors municipals que ho vulguin.

L'Ajuntament, amb col·laboració de les associacions de comerciants, ha començat a instal·lar en diferents punts de l'Eix Comercial i en barris de la ciutat una trentena de banderoles per visibilitzar i recordar a la ciutadania la importància de complir les mesures de prevenció contra el coronavirus. A més de les banderoles, també es repartiran vinils, fulletons i elements visuals, a més d'altres suports digitals a través de les xarxes.

Segons Pueyo, es tracta d'una campanya "genèrica", encara que ha explicat que des de la Paeria estan pensant en fer algun tipus d'acció adreçada específicament a joves d'entre 15 i 29 anys, després del repunt de casos en aquesta franja d'edat. "Als 15 anys els joves tenen una certa sensació d'immortalitat i invulnerabilitat", ha dit Pueyo, que tot i això ha remarcat "que no es tracta de criminalitzar ni d'estigmatitzar ningú" però sí ha reconegut que "ara toca frenar i fer una socialització menys extensa i moguda".

Miquel Pueyo ha afirmat "encara queden dies complicats per endavant" en què "els positius seguiran augmentant". Tot i que des del Govern descartin, ara per ara, el confinament domiciliari del Segrià, l'alcalde de Lleida ha assenyalat que "això no significa cap mena de relaxament sinó actuar amb responsabilitat i no abaixar la guàrdia".

La Paeria efectuarà testos a tots els treballadors municipals que ho vulguin

Pueyo també ha anunciat que la Paeria oferirà la possibilitat de fer testos serològics als 1.600 treballadors municipals. Les proves seran voluntàries i es començaran a realitzar a partir de mitjans de la setmana vinent. Els resultats seran confidencials i s'obtindran en un període d'entre 48 i 72 hores, segons ha explicat l'alcalde. En els casos positius, els treballadors es derivaran a l'atenció primària perquè en faci el seguiment.

Pueyo considera que "és aconsellable" fer proves serològiques al personal de l'ens, tant per protegir-lo com també per protegir la salut dels lleidatans ja que una gran majoria d'aquests treballadors "presten atenció directa a la ciutadania". També ha defensat fer proves serològiques en comptes de PCR, ja que segons l'alcalde, "són més indicades a nivell sanitari".