El confinament domiciliari al Segrià no es preveu per aquest cap de setmana

El Govern prendria una decisió sobre l'enduriment del confinament la setmana vinent

Imatge del carrer Major de Lleida
Imatge del carrer Major de Lleida | ACN
10 de juliol del 2020
Actualitzat a les 9:48h
El Segrià no es confinarà domiciliàriament, almenys, aquest cap de setmana. Fonts del Govern consultades per aquest diari apunten que l'opció d'un tancament no es valora com una acció que s'hagi de prende de manera immediata, per bé que s'estan estudiant totes les possibilitats en el cas que calgui prendre mesures més restrictives si els casos positius no baixen en els propers dies. 

En aquest sentit, des de l'executiu català es pretén estudiar l'evolució de la corba en els primers deu dies abans de decidir un enduriment del confinament, per la qual cosa seria entrada la setmana vinent que es podria decidir el tancament domiciliari en el cas que fes falta. 

Per la seva banda, el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha insistit que el confinament domiciliari al Segrià "és una possibilitat" però s'ha mostrat partidari d'esperar l'evolució de casos durant el cap de setmana per decidir si és necessari. "Podríem esperar la primera setmana per veure com van les coses i igual dona una pista més si s'ha de fer, com s'ha de fer o no s'ha de fer", ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Ha afegit que, en tot cas, s'hauria d'optar per l'actuació "més selectiva i quirúrgica".

A la comarca s'ha registrat aquest dijous un total de 46 casos positius, una xifra elevada encara però que apunta a una estabilitat en comparació amb les xifres d'inici de setmana, que superaven el centenar de positius.