Coronavirus

El Govern demana equipaments públics al Segrià per aïllar positius i contactes

Actualment hi ha 125 persones aïllades a la comarca en diferents espais

per Redacció , 8 de juliol de 2020 a les 16:44 |
La consellera de Salut, Alba Vergés | Govern
El Govern de la Generalitat ha demanat als ajuntaments del Segrià que posin a disposició equipaments públics per fer un aïllament correcte de persones que hagin donat positiu a una prova PCR i als seus contactes, i que no puguin tancar-se correctament allà on viuen.

Actualment, hi ha 125 persones aïllades a la comarca en diferents espais, un dels quals, l'hotel Nastasi, tornarà a ser un hotel salut per donar suport a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha avançat que s'aprovarà un fons extraordinari a disposició dels ajuntaments i del consell comarcal per injectar liquiditat i ajudar en la despesa sobrevinguda que suposarà als ens locals.


Actualment, les persones aïllades estan en tres dispositius habilitats, que són l'Hotel Rambla, La Manreana i l'Hotel Nastasi. Aquest últim està previst que passi a ser hotel salut i aquest és un dels motius pels quals caldran nous equipaments.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que la prioritat ara és "tallar les cadenes de transmissió" i "protegir les persones més vulnerables". Per això, ha refermat les mesures aprovades dissabte, com ara la prohibició de visites a les residències o bé la recomanació que la gent gran i persones vulnerables es quedin a casa. Vergés ha recordat que ja s'han començat a fer cribratges a les 33 residències de la comarca, i que un grup de tècnics les visitarà totes per comprovar que s'està complint el pla de contingència.


També ha explicat que s'ha reforçat el sistema de vigilància epidemiològica de la comarca, passant de 9 efectius a 15, i que s'ha iniciat un programa amb municipis com Aitona i Alcarràs per sumar-hi la salut comunitària. "És molt important la pota social, el comportament social de les persones que avui estan afectats al Segrià ens diu molt de com pot ser el comportament de l'epidèmia", ha dit.

Vergés ha recordat que les mesures que s'estan aplicant no tenen un efecte immediat i que la previsió és que els casos continuïn creixent els pròxims dies.


Sobre la possibilitat que es decreti un confinament domiciliar, la consellera ha dit que en aquesta pandèmia "no es pot descartar res", però s'ha refermat en les mesures aprovades dissabte. "Seguim l'evolució dia a dia dels casos, prenem les decisions quan toca i en els àmbits que toca", ha dit.

 

Participació