El Govern ordenarà un confinament domiciliari al Segrià «si els experts ho recomanen»

"Ens neguem a criminalitzar la pagesia i els temporers. Aquesta no és la causa de tot el que està passant allà", assegura el president Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb el diputat Albert Batet
El president de la Generalitat, Quim Torra, amb el diputat Albert Batet | ACN
Redacció
08 de juliol del 2020
Actualitzat a les 15:31h
El brot del Segrià ha obligat el Govern a debatre sobre les mesures per frenar els contagis. L'obligació de portar mascareta sempre és una més de les decisions per aplanar la corba però hi podria haver un confinament domiciliari per frenar els contagis. "Si els experts ens ho recomanen, ho farem", ha assenyalat Torra en resposta a Miquel Iceta, primer secretari del PSC. Tot i això, de moment aquesta mesura no es contempla. Durant la sessió de control als consellers, tant els socialistes com el PP han estat crítics amb el paper de la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha defensat que ja s'estaven rastrejant contactes a Lleida abans que proliferessin els positius.

Les dues primeres preguntes, de la CUP i Catalunya en Comú Podem, han estat crítiques amb el rol del Govern en relació a la situació dels temporers a Lleida. "Ens neguem a criminalitzar la pagesia i els temporers. Aquesta no és la causa de tot el que està passant allà.

Aquest missatge el vull deixar clar des de bon inici del debat", ha ressaltat Torra en resposta tant a Natàlia Sànchez, diputada anticapitalista, i Jéssica Albiach, cap de files dels comuns al Parlament, que també han reclamat explicacions al president sobre el rastreig de contactes de les persones que donen positiu per coronavirus.