Lleida reclama de forma urgent professionals sanitaris experts en crítics i semicrítics

S'incorporarà personal assistencial d'altres territoris a derivació de pacients a altres centres hospitalaris

Redacció
08 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:14h
La gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, ha assegurat que, malgrat els 250 sanitaris que han respost a la crida per reforçar l'atenció hospitalària, continuen faltant professionals experts en crítics i semicrítics.

També el gerent territorial de l'ICS a Lleida, Ramon Sentís, ha explicat que en les pròximes hores s'acabarà de definir el pla de contingència, que inclou des d'incorporar personal assistencial d'altres territoris a derivació de pacients a altres centres hospitalaris. També es contempla la reactivació de l'hospital-salut. Sentís ha explicat que l'increment de contagis és el resultat del que va passar fa entre 10 i 15 dies, pels voltants de Sant Joan.

​69 hospitalitzats a Lleida

Actualment hi ha un total de 69 hospitalitats als centres lleidatans, nou a les UCI de l'Arnau de Vilanova i del Santa Maria. A l'Arnau hi ha una planta plena i s'ha obert una segona en previsió de l'augment dels casos. En aquest sentit, des del Departament s'assegura que hi pot haver una obertura d'una tercera planta en funció de com avanci la pandèmia.