Coronavirus

Lleida registra 69 ingressats per coronavirus, nou a la UCI

Salut insisteix en reduir la vida social i usar la mascareta al Segrià per frenar els contagis

per Àlvar Llobet , 8 de juliol de 2020 a les 11:50 |
Tres sanitaris en una residència | ACN
El Departament de Salut ha insistit aquest dimecres que cal reduir la vida social al Segrià i mantenir la distància de seguretat per aplanar la corba de contagis.

La responsable de la regió sanitària, Divina Farreny, ha indicat que amb el confinament perimetral "no n'hi ha prou" per aturar la "transmissió comunitària" i ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania per combatre la pandèmia. Des del departament també s'apunta que el que està passant ara a la comarca és conseqüència del que ha passat dues setmanes abans. 
69 hospitalitzats a Lleida


Actualment hi ha un total de 69 hospitalitats als centres lleidatans, nou a les UCI de l'Arnau de Vilanova i del Santa Maria. A l'Arnau hi ha una planta plena i s'ha obert una segona en previsió de l'augment dels casos. En aquest sentit, des del Departament s'assegura que hi pot haver una obertura d'una tercera planta en funció de com avanci la pandèmia. 

Lleida reclama de forma urgent professionals sanitaris experts en crítics i semicrítics


La gerent de la regió sanitària de Lleida, Divina Farreny, ha assegurat que, malgrat els 250 sanitaris que han respost a la crida per reforçar l'atenció hospitalària, continuen faltant professionals experts en crítics i semicrítics. També el gerent territorial de l'ICS a Lleida, Ramon Sentís, ha explicat que en les pròximes hores s'acabarà de definir el pla de contingència, que inclou des d'incorporar personal assistencial d'altres territoris a derivació de pacients a altres centres hospitalaris. També es contempla la reactivació de l'hospital-salut. Sentís ha explicat que l'increment de contagis és el resultat del que va passar fa entre 10 i 15 dies, pels voltants de Sant Joan.


 

Participació