El confinament del Segrià atura l’inici de temporada del Tren dels Llacs

Els establiments hotelers i de turisme actiu del Pallars reben les primeres anul·lacions com a conseqüència de les noves restriccions

Imatge del tren històric abans de sortir de l’estació de Lleida
Imatge del tren històric abans de sortir de l’estació de Lleida | ACN
Redacció
07 de juliol del 2020
El Tren dels Llacs, que havia d’iniciar la temporada el passat dissabte 4 de juliol, ha quedat aturat com a conseqüència del confinament perimetral decretat pel Govern a la comarca del Segrià. El servei turístic s’havia de posar en marxa el mateix dia que es van anunciar aquestes noves mesures, fet que va provocar que uns 120 turistes -molts ja pujats al tren, a Lleida- haguessin de tornar a casa seva sense gaudir del viatge.

Aquesta és una de les conseqüències que el confinament del Segrià ha deixat a les comarques pallareses, juntament amb les primeres anul·lacions de reserves que molts ciutadans de la comarca lleidatana tenien fetes en diferents establiments hotelers i empreses turístiques i d’esports d’aventura del Pallars. El Segrià inclou la ciutat de Lleida i té una població d’uns 210.000 habitants.

El Tren dels Llacs, que comunica Lleida amb la Pobla de Segur, fa un recorregut que permet els viatgers retrocedir en el temps i esdevé una experiència imprescindible per als amants del ferrocarril i de la natura en estat pur. Aquest servei turístic va néixer l’any 2009 amb l'objectiu de convertir-se en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà.