Suspeses les visites familiars a la presó de Lleida pel confinament del Segrià

Un intern i vuit funcionaris del centre tenen la covid-19

Redacció
07 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:25h
Imatge de l'exterior de la presó de Lleida
Imatge de l'exterior de la presó de Lleida | ND
El Departament de Justícia ha suspès les comunicacions al Centre Penitenciar Ponent de Lleida mentre duri el confinament perimetral del Segrià per la covid-19. Es tracta de les visites de familiars i amics per locutori, que es fan a través d’un vidre i un intèrfon, i dels vis a vis, que són les que impliquen contacte directe entre les persones internes i les que les van a veure.

Hi ha tres tipologies de vis a vis: les íntimes, amb les parelles sentimentals; les familiars, amb fins a quatre persones; i les de convivència, amb la parella i els fills de fins a 10 anys.

A hores d’ara, dels 27 casos positius de coronavirus entre professionals, 8 són funcionaris del Centre Penitenciari Ponent. Entre els interns, hi ha 5 casos actius a les presons catalanes, un dels quals és un intern ingressat a la infermeria de Ponent.

Les famílies tampoc podran ser ateses al centre ni s’hi podran desplaçar per portar paquets ni fer transferències de manera presencial als comptes de peculi, que són els diners de què poden disposar els interns a l’interior del centre per comprar en els economats.

La interrupció de les comunicacions es torna a compensar amb el sistema de videotrucades. El centre ofereix la possibilitat de doblar el nombre de trucades telefòniques, de 10 a 20 setmanals, com es va fer durant l’estat d’alarma.

Els permisos aprovats per als presos que han complert la primera quarta part de la pena han quedat ajornats. Queden aturats igualment com a mesura preventiva els trasllats que tinguin com a origen o destí el centre penitenciari lleidatà.