L’alcalde de Lleida critica l’anunci del confinament «Més temps ens hauria anat bé a tots»

Miquel Pueyo nega que "la majoria de contagis" a la comarca siguin de temporers

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, durant la roda de premsa sobre el confinament perimetral del Segrià.
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, durant la roda de premsa sobre el confinament perimetral del Segrià. | ND
NacióDigital
06 de juliol del 2020
Actualitzat a les 8:52h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha lamentat el poc marge de temps que ha tingut la ciutat per preparar-se pel confinament perimetral del Segrià ordenat el dissabte al matí. "Si he d'interpretar l'opinió de sectors econòmics i de població de Lleida, haguéssim demanat una mica més de temps. Saber-ho a les deu del matí ha generat molta inquietud i nerviosisme", ha explicat l'alcalde en una entrevista el dissabte nit al programa de TV3 "FAQs".
 
Pueyo ha argumentat que moltes persones tenien previst marxar o han sortit de la ciutat i no sabien que abans de les 4 haurien de tornar-hi. "Més temps ens hauria anat bé a tots", ha conclòs.

Tot i això, Pueyo ha agraït la tasca a la consellera de Salut, Alba Vergés, amb qui ha assegurat que han estat en estret contacte.

D'altra banda, l'alcalde ha negat que "la majoria de contagis" a la comarca siguin de temporers i ha dit que no està "en condició de fer aquesta afirmació". Tot i això, sí que ha aprofitat per reclamar al govern espanyol que regularitzi la situació d'aquestes persones, que ha apuntat que en molts casos no tenen papers i això provoca que no puguin treballar malgrat haver-se desplaçat a la zona.