coronavirus

Pueyo avala la decisió de Govern: «Hem de fer un esforç per doblegar la corba de contagis»

L'alcalde de Lleida anuncia que es posposa l'obertura de piscines i ludoteques però es mantenen els parcs infantils i els casals d'estiu

per NacióDigital , 4 de juliol de 2020 a les 18:34 |
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, dóna el vistiplau a la decisió del Govern de confinar la comarca del Segrià per l'elevat nombre de contagis i persones hospitalitzades per la Covid-19 en els últims dies. En roda de premsa, el paer en cap ha assegurat que la mesura forma part de "l'esforç que hem de fer per doblegar la corba de contagis". 

A partir d'aquest dissabte les entrades i sortides a la comarca de ponent queda restringida a la mobilitat per motius laborals i s'ha limitat els contactes a un màxim de deu persones. La nova situació de confinament perimetral també ha fet que es posposi l'obertura de les piscines municipals i de les ludoteques. En canvi, els parcs infantils, els casals d'estiu i els bars sí que romandran oberts. 


Amb tot però, Pueyo s'ha sumat a la crida de la consellera de Salut, Alba Vergés, a limitar els contactes i no reunir-se amb grups de gent diferents per evitar contagis. "Us demano tolerància i solidaritat. El virus no ha marxat, ja ho vam dir", ha remarcat el paer en cap.


Ha lamentat que famílies i hostalers hagin hagut d'ajornar els plans que van reprendre després del primer confinament: "El primer que hem percebut amb intensitat és aquesta sensació de tristesa, de passos cap enrere".

Per ara les entrades i sortides de la comarca del Segrià estan prohibides de forma definitiva i només es permeten per motius laborals o de força major. Per ara, segons ha explicat el conseller, també es podrà fer ús del certificat d'autoresponsabilitat, que serà obligatori a patir de dimarts.


El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya ja ha muntat un hospital de campanya a l'exterior de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. L'objectiu és descongestionar les urgències del centre i tractar al mateix moment els casos lleus de Covid-19 que es registrin a la zona. L'espai té una capacitat per acollir 105 pacients i s'ha habilitat després de registrar-se un augment de la corba de contagis en els darrers dies.

 

Participació