Pueyo avala la decisió de Govern: «Hem de fer un esforç per doblegar la corba de contagis»

L'alcalde de Lleida anuncia que es posposa l'obertura de piscines i ludoteques però es mantenen els parcs infantils i els casals d'estiu

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, durant la roda de premsa sobre el confinament perimetral del Segrià.
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, durant la roda de premsa sobre el confinament perimetral del Segrià. | ND
NacióDigital
04 de juliol del 2020
Actualitzat a les 18:36h
L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, dóna el vistiplau a la decisió del Govern de confinar la comarca del Segrià per l'elevat nombre de contagis i persones hospitalitzades per la Covid-19 en els últims dies. En roda de premsa, el paer en cap ha assegurat que la mesura forma part de "l'esforç que hem de fer per doblegar la corba de contagis". 

A partir d'aquest dissabte les entrades i sortides a la comarca de ponent queda restringida a la mobilitat per motius laborals i s'ha limitat els contactes a un màxim de deu persones. La nova situació de confinament perimetral també ha fet que es posposi l'obertura de les piscines municipals i de les ludoteques. En canvi, els parcs infantils, els casals d'estiu i els bars sí que romandran oberts. 

Amb tot però, Pueyo s'ha sumat a la crida de la consellera de Salut, Alba Vergés, a limitar els contactes i no reunir-se amb grups de gent diferents per evitar contagis. "Us demano tolerància i solidaritat. El virus no ha marxat, ja ho vam dir", ha remarcat el paer en cap.

Ha lamentat que famílies i hostalers hagin hagut d'ajornar els plans que van reprendre després del primer confinament: "El primer que hem percebut amb intensitat és aquesta sensació de tristesa, de passos cap enrere".

Per ara les entrades i sortides de la comarca del Segrià estan prohibides de forma definitiva i només es permeten per motius laborals o de força major. Per ara, segons ha explicat el conseller, també es podrà fer ús del certificat d'autoresponsabilitat, que serà obligatori a patir de dimarts.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya ja ha muntat un hospital de campanya a l'exterior de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. L'objectiu és descongestionar les urgències del centre i tractar al mateix moment els casos lleus de Covid-19 que es registrin a la zona. L'espai té una capacitat per acollir 105 pacients i s'ha habilitat després de registrar-se un augment de la corba de contagis en els darrers dies.