El risc d'incendi forestal a Lleida és el més baix dels darrers 20 anys

Els Bombers incorporaran 263 nous vehicles lleugers a tot Catalunya i els Agents Rurals drons de vigilància

Un any de l'incendi de la Ribera d'Ebre
Un any de l'incendi de la Ribera d'Ebre | ACN
Redacció
02 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:07h
El risc d'incendi forestal a la demarcació de Lleida en l'inici de la Campanya Forestal 2020 se situa en el nivell més baix des del 1998. Això és degut principalment a les pluges dels darrers mesos i el seu efecte sobre l'estat de la vegetació. Caldrà veure, però, com avança la campanya i no es descarta un increment progressiu del perill si deixa de ploure tenint en compte l'increment de vegetació que s'ha acumulat durant la primavera.

Tanmateix, i en cas de confirmar-se les previsions estacionals, no es descarta un allargament de la campanya al setembre. Els Bombers incorporaran enguany 263 vehicles lleugers a tot Catalunya, 130 dels quals arribaran la setmana vinent. Per la seva banda, els Agents Rurals incorporen drons de vigilància.

Les pluges constants dels darrers mesos fan que els valors de sequera a la demarcació de Lleida siguin més baixos que l'any passat en aquesta època, però també se situen per sota del normal en aquesta època.

Aquest fet comporta que el perill d'incendi forestal en aquest començament de campanya sigui inferior al dels darrers anys. Els valors de sequera més alts se situen com és habitual al sud de les Terres de Ponent. Els mapes del Departament d'Agricultura també mostren el descens del perill d’ignició en el cas del cereal per les pluges d'aquesta primavera i, per ara, per humitats relatives més altes.

Malgrat aquestes dades, a priori, optimistes, els Bombers de la Generalitat i Agents Rurals no abaixen la guàrdia ja que caldrà veure com evolucionen les pròximes setmanes i si es mantenen les pluges. En aquest sentit, la predicció apunta a un estiu "normal" pel que fa a temperatures, si bé de cara al mes de setembre seria més aviat càlida.

Pel que fa a la precipitació, apunta a un juliol més sec a la zona del Pirineu i voltants, així com, sobretot al setembre, on les precipitacions serien clarament inferiors a les normals, segons Agricultura.