Els brots de coronavirus que hi ha actius en aquests moments a Catalunya

El focus de l'escorxador d'Avinyó, al Bages, ja afecta 10 persones

Una UCI en temps de pandèmia.
Una UCI en temps de pandèmia. | Albert Alemany
NacióDigital
01 de juliol del 2020
Els brots de coronavirus són una constant des que es va iniciar la desescalada i, segons el missatge emès des de les autoritats, serà una realitat que ens acompanyarà en els propers mesos. La clau està a controlar-los i sectoritzar-los ràpidament. A Catalunya, segons els balanços oficials del Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut d'aquest dimecres, actualment hi ha nou focus de contagi actius.

La majoria d'ells -set, per ser exactes-, es concentren a la demarcació de Lleida. La conselleria va confirmar-los aquest dimarts. Afecten a més d'un centenar de persones i estan localitzats en tres empreses de fruita que estarien vinculades a la Franja de Ponent, dues residències (una que no és d'avis), una comunitat de veïns i una empresa agroalimentària a la comarca de la Segarra.

Els altres dos brots són a l'Alt Pirineu i Aran -amb origen en una barbacoa, ja està controlat i amb els positius (vuit) amb símptomes lleus- i a Avinyó, al Bages. Pel que fa a aquest darrer, Salut ha confirmat en les últimes hores que la xifra d'afectats pel focus de l'escorxador del poble és ja de 10 persones -7 més que fa 24 hores-.