Un total de set brots de coronavirus afecten la demarcació de Lleida

Dues residències i una comunitat de veïns tenen casos positius

Imatge d'una ambulància
Imatge d'una ambulància | SEM
30 de juny del 2020
Actualitzat a les 18:10h
La demarcació de Lleida té actualment set brots actius de coronavirus que afectarien al voltant d'un centenar de persones.

Els casos on s'han detectat contagis, segons Salut, són tres empreses de fruita que estarien vinculades a la Franja de Ponent, dues residències (una que no és d'avis), una comunitat de veïns i una empresa agroalimentària a la comarca de la Segarra.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha insistit en la importància de fer la quarantena i reduir la mobilitat per controlar els brots que s'han registrat a la demarcació de Lleida i que estan vinculats a l'Aragó, on quatre comarques han retrocedit a la segona fase.

Vergés ha dit que per tenir un control de la situació és necessari facilitar les proves als sanitaris, per bé que ha apuntat que la majoria de contagis s'estan comptabilitzant de manera ràpida.

92 casos en un sol dia

La regió sanitària de Ponent va registrar el passat divendres un total de 92 casos positius de coronavirus, la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia. Vergés assegura que aquesta dada s'explica pel contacte amb les comarques de la Franja.