La Paeria aplica el protocol d'accident laboral als agents que van estar en contacte amb un positiu

Els policies van ser agredits durant una actuació policial en una baralla i ara se'ls farà la prova

Redacció
30 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:21h
L'Ajuntament de Lleida ha aplicat el procediment habitual i reglamentari derivat d'un accident de treball a la situació dels 8 agents que la setmana passada van estar en contacte amb una persona que setmanes enrere havia donat positiu de covid-19 i que els va escopir i agredir en el decurs d'una actuació policial i en compliment de les seves funcions.

En aquest sentit, la mútua ha citat aquest dimarts als agents en qüestió per fer-los la prova del coronavirus i en el cas que el test tingui algun resultat positiu, el diagnòstic i l'assistència correspondrà al Servei Públic de Salut. Dels vuit agents, dos s'han fet la prova al CAP corresponent i un que ja havia tingut un contacte proper previ amb una persona amb covid-19, ha donat positiu.

L'altre agent de la Guàrdia Urbana ha donat negatiu i està a l'espera que el seu metge de capçalera li indiqui si ha de continuar confinat. Segons la Paeria, cap dels dos agents ha pagat per fer-se el test.

Des de l'Ajuntament de Lleida es recorda que el protocol estableix que és necessari fer quarantena de 14 dies perquè durant aquest temps es pot desenvolupar la malaltia i, per tant, el moment de fer la prova depèn d'indicacions facultatives. Si el test s'hagués fet en les 24 hores després de l'incident, no hagués estat garantia de tenir uns resultats fiables en cas d'indicar que no s'havien contagiat i es podria estar davant d'un fals negatiu.