CCOO denuncia manca de trens d'alta velocitat entre Lleida i Barcelona que implica un augment del cotxe

Reclama que es recuperin les vuit freqüències d'abans de la pandèmia i que amb l'estat d'alarma es van reduir a dos

Redacció
30 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:48h
Imatge d'un tren d'alta velocitat a Lleida
Imatge d'un tren d'alta velocitat a Lleida | ACN
CCOO de les Terres de Lleida denuncia la falta de trens d'alta velocitat entre Lleida i Barcelona ja que durant l'estat d'alarma i amb les restriccions de mobilitat les freqüències dels trens Avant entre aquests territoris es van reduir de 8 a 2.

El sindicat recorda que l'estat d'alarma va finalitzar el 21 de juny i reclamen que el Ministeri de Transports i Renfe tornin a posar en circulació les 7-8 freqüències per sentit del tren Avant d'abans de la crisi pel coronavirus. Recorden que el trajecte entre Lleida i Barcelona té una demanda "molt alta" i alerten que amb aquesta reducció molts usuaris s'han quedat sense opció del tren i "s'han vist expulsats a la carretera i a utilitzar el vehicle particular per anar a treballar".

CCOO denuncia que e les 7-8 freqüències Avant per sentit que hi havia abans de l'inici de la pandèmia entre Lleida i Barcelona, encara avui només en circulen 2, "tot i estar considerades totes elles d'obligació de servei públic".

Consideren que amb aquesta reducció "s'està privant la ciutadania de la utilització d'uns serveis d'alt component social, que garanteixen el dret a la mobilitat de tothom i la vertebració territorial, alhora que són un model de transport segur, viable i sostenible".

Des de CCOO de Lleida entenen que a hores d'ara "no hi ha raons" per què no estiguin funcionant tots els serveis previstos en el contracte entre l'Estat i Renfe Viatgers S.A. per a la prestació dels serveis públics de transport de viatgers per ferrocarril. I més, quan segons el sindicat, hi hauria d'haver com a mínim 14 freqüències per sentit que, consideren, "són les necessàries per atendre la demanda de mobilitat existent en l'actualitat al territori".