Lleida va registrar el passat divendres 92 casos positius, la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia

La consellera explica que hi ha components socials que dificulten el compliment de les quarantenes

Un home desinfectant un tobogan
Un home desinfectant un tobogan | AMB
Redacció
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:18h
La regió sanitària de Ponent va registrar el passat divendres un total de 92 casos positius de coronavirus, la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia. La consellera de Salut, Alba Vergés, assegura que aquesta dada s'explica pel contacte amb les comarques de la Franja de Ponent, actualment en fase dos.

Vergés ha afirmat que hi ha un component de "problemàtica social" que fa "un punt més difícil" el control d'alguns brots detectats a Lleida. Ha afegit que aquests estan "molt relacionats" amb el que està passant a l'Aragó i ha insistit que "costa" identificar els contactes i que les persones mantinguin les quarantenes "quan de la seva feina diària depèn la seva vida".

Per això, ha explicat que s'està treballant amb l'Ajuntament de Lleida, i altres consistoris, i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i ha assegurat que l'esforç és "màxim". Vergés ha afirmat que no estan "massa" preocupats a nivell sanitari perquè majoritàriament els afectats són joves i amb símptomes lleus.

Vergés ha explicat que també hi ha alguns brots a residències però controlats.

En tot cas, ha reconegut que la incidència de casos per cada 100.000 habitants és "molt superior" a Lleida en comparació amb la resta de Catalunya. Per això, ha insistit que hi treballen però no amb la idea de tornar a un confinament sinó a "gestionar" els brots.