Espectacles

Lleida acollirà aquest estiu una setantena d'espectacles amb companyies i artistes locals

Seran activitats gratuïtes amb reserva prèvia i aforament limitat per garantir les mesures de seguretat i higiene

per Redacció , 29 de juny de 2020 a les 15:58 |
Orquestra Julià Carbonell | Arxiu
Lleida viurà aquest estiu la “Fase Cultura”. Una setantena d'espectacles amb companyies i artistes locals ompliran els caps de setmana de juliol i agost amb arts escèniques, música, cinema i espectacles multidisciplinars.

Es duran a terme en 15 escenaris diferents distribuïts per la ciutat com són els camps de futbol de Gardeny, Balàfia, Magraners i Secà de Sant Pere; la plaça de la Llotja; l'amfiteatre dels Camps Elisis; la plaça de la Sardana; el Museu de l'Aigua; la pista de la Panera, i també el solar del carrer Cavallers, 33; el pàrquing de la UdL; Torre Salses; el parc de Serra Llarga; Raimat i la plaça Esteve Cuito. Seran activitats gratuïtes amb reserva prèvia i aforament limitat per garantir les mesures de seguretat i higiene. 


“Fase Cultura” tindrà lloc del 3 de juliol al 29 d'agost en quinze escenaris diferents de la ciutat de Lleida. Els vespres de dijous a diumenge, la cultura serà al carrer, amb una programació per a tots els públics i amb empreses, companyies i artistes de Lleida: arts escèniques (circ, teatre, titelles, pallassos), arts visuals i cinema, música (clàssica, moderna, contemporània) i espectacles multidisciplinars.

En el marc de Fase Cultura s'han programat un total de 43 activitats de música clàssica i moderna de diferents estils i gèneres, 7 de les quals tenen la col·laboració de l'IEI. Hi participen 4 formacions residents a l'Auditori: un quintet de corda de l'Orquestra Julià Carbonell amb els cantants Marta Infante i Toni Marsol, la Banda Municipal de Lleida, la Bsumeta i el Col·lectiu Free't. Formacions com ara Tea for trhee, Lauzeta, Food4Sooul, Gipsy Jazz Trio, Joana Cebolla o Sonsonite formen part del cartell, així com l'arpa de Berta Puigdemasa amb la pintura de Lily Brik o amb els botellòfons de Pau Elias.


A la plaça Esteve Cuito s'han programat 7 sessions de cinema (“Barcelona, nit d'estiu”; “La innocència”; “Els dies que vindran”; “Dios es mujer y se llama Petrunya”, “Retrato de una mujer en llamas”, “RGB” i “Los niños del mar”), 3 més que formaven part de la programació de primavera de LaTemporada Lleida i s'han reprogramat com són “Teia”, “Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria” i la companyia Slow Olou.

També hi haurà 8 espectacles de companyies lleidatanes de teatre familiar i per a tots els públics en diferents escenaris repartits pels barris de la ciutat. A més, diumenge, 5 de juliol, a les 22 h, hi haurà un espectacle lumínic des de la Seu Vella que es podrà veure a tota la ciutat i que donarà el tret d'inici a l'estiu cultural de Lleida, amb la col·laboració del Consorci del Turó de la Seu Vella.

 

Participació