Vergés insisteix en fer la quarentena i limitar la mobilitat per controlar els brots lleidatans vinculats a l'Aragó

La consellera de Salut diu que els contagis s'estan diagnosticant ràpidament

La consellera de Salut, Alba Vergés
La consellera de Salut, Alba Vergés | Govern
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:40h
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha insistit aquest dilluns en la importància de fer la quarantena i reduir la mobilitat per controlar els brots que s'han registrat a la demarcació de Lleida i que estan vinculats a l'Aragó, on quatre comarques han retrocedit a la segona fase. Vergés ha dit que per tenir un control de la situació és necessari facilitar les proves als sanitaris, per bé que ha apuntat que la majoria de contagis s'estan comptabilitzant de manera ràpida.

La consellera també ha remarcat que la incidència de casos a la regió sanitària de Ponent és més alta que la de la resta del territori, però aquest fet no es traduirà en tirar enrere en les fases de desconfinament. La idea de l'executiu català passa per incidir directament sobre els punts de contagis més que en tornar a confinar parcialment tot el territori.

La proximitat del Segrià amb les comarques de la Franja implica una mobilitat diària de treballadors de la fruita, un fet que pot complicar el registre de contagis. A la demarcació, aquest dilluns se n'han confirmat 25 després d'un cap de setmana en el qual se n'han registrat un centenar.