L'Audiència reprèn el judici a dos acusats de 22 robatoris en cases de Lleida, Tarragona, Terol i Navarra

Van demanar al gener ajornar la vista perquè havien canviat d'advocat i la fiscalia els demana més de vuit anys de presó

Imatge d'un dels acusats
Imatge d'un dels acusats | ACN
Redacció
29 de juny del 2020
Actualitzat a les 10:06h
L'Audiència de Lleida acollirà a partir del 30 de juny el judici a dos homes acusats de 22 robatoris en habitatges de diverses poblacions de Lleida, Tarragona, Terol i Navarra, entre el febrer i l'abril de 2018.

Els acusats són d'origen Albanès i veïns de Lleida i, segons la fiscalia, entraven per la força a les cases, quan no hi havia ningú a dins, i s'enduien diners en efectiu, joies i rellotges d'alta gamma. Els demana vuit anys i tres mesos de presó per un delicte de robatori continuat en casa habitada i pertinença a grup criminal. El judici s'havia de fer el 20 de gener passat però els dos acusats van demanar que s'ajornés perquè havien canviat d'advocat.

La fiscalia acusa els dos homes, d'origen albanès, de 22 robatoris a Tàrrega, Hostafrancs, Agramunt, Bellver d'Ossó, Alfarràs i Vilanova de Bellpuig, a Lleida; també Montblanc, a Tarragona, i a Alcanyís (Terol) i una desena de localitats de Navarra. En la investigació hi van participar els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la policia foral de Navarra. Els dos homes es troben en presó provisional des de l'abril de 2018.

Continuació del judici del 20 de gener

El 20 de gener sí que es va jutjar tres acusats més pels mateixos fets. Eren un matrimoni i el seu fill, d'origen romanès i veïns de Barcelona, acusats de vendre des de casa el material que robaven els altres dos acusats.