​VIDEOS El president de la Generalitat ha inaugurat aquest diumenge l’Ajuntament de Bassella

Redacció
29 de juny del 2020
El president Torra durant l'acte inaugural
El president Torra durant l'acte inaugural | Jordi Bedmar


El cap de l’Executiu, Quim Torra, ha presidit aquest migdia l’acte inaugural de l’Ajuntament de Bassella, i ha aprofitat per agrair el paper dels alcaldes davant la pandèmia, perquè “han fet front i han estat a l’avantguarda, al costat dels seus veïns i donant la cara”.

A més, ha insistit que el Govern continuarà treballant per vèncer el coronavirus i ha assegurat que davant possibles rebrots que hi puguin haver, el seu Executiu “hi serà a cada hora i cada minut” i “no li tremolarà les mans” a l’hora de prendre “les decisions que calguin”, perquè, ha afegit, tot i que “se’ns hagin tret totes les competències, si una cosa ha quedat clara durant la pandèmia, és que la vida passa per davant de qualsevol decisió”.

“Ara hem de conviure amb el virus i aprendre a reprendre, perquè necessitem que les nostres empreses i treballadors puguin tornar a la feina per fer una Catalunya més verda i on tothom tingui  les mateixes possibilitats vingui d’on vingui”, ha conclòs

El president, que ha posat en valor l’esperit “solidari” del poble català, també ha tingut paraules de reconeixement per tots els serveis essencials i el sector sanitari “que ens ha cuidat” i ha assegurat que una de les lliçons apreses és la importància que “sempre els tractem amb la dignitat i els respecte que es mereixen”.

Foto: Twitter Quim Torra


Torra, que ha reiterat la necessitat que es pugui superar “la ferida” que suposa no haver pogut fer “el dol que com a país hem de fer”  per les persones traspassades aquests mesos al nostre país, ha convidat als ajuntaments a fer “actes de reconeixement i de memòria per totes les persones que han mort i que no em pogut acomiadar com calia”.
 

Foto: Twitter Quim Torra


El cap del Govern ha estat acompanyat durant la visita per l’alcaldessa del municipi Cristina Barbens; el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Miquel Sala, i el vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, durant la qual ha descobert una escultura commemorativa  d’Enric Escolies.
 

Foto: Jordi Bedmar


Al nou edifici de 300 metres quadrats i d’una sola planta s’hi ha utilitzat algunes pedres  recuperades de l’embassament de Rialb, que fa més de vint anys va cobrir l’antic poble. Durant aquest temps la seu de l’Ajuntament s’ha ubicat provisionalment en un magatzem,  a prop de la carretera. Les obres d’aquesta nou edifici han suposat una inversió de prop de mig milió d’euros.
 

Foto: Twitter Quim Torra