Larrosa carrega contra la Paeria per no informar-lo dels diners que ell gastava amb el seu mòbil des de Rússia

Diu que no es pot comprovar si hi va haver un mal ús de les dades, i demana que es deixi de malmetre la seva imatge

Fèlix Larrosa, vist des d'un telèfon mòbil
Fèlix Larrosa, vist des d'un telèfon mòbil | Àlvar Llobet
Redacció
26 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:28h
El Cap de l'Oposició a la Paeria de Lleida, Fèlix Larrosa, amenaça de respondre "amb tota la contundència" si el govern segueix "malmetent" la seva imatge pública i "erosionant la seva honorabilitat" arran de les "acusacions" fetes per responsables municipals en relació amb la despesa telefònica per l'ús de dades de roaming de més de 3.000 euros que Larrosa va efectuar durant un viatge personal a Rússia amb el telèfon mòbil de la Paeria, que se'l va endur tot i que estava de vacances. 

En un comunicat, assegura que Telefónica va avisar fins a set vegades de la incidència de la línia a l'Ajuntament i critica que aquesta informació no li va ser traslladada en aquell moment com a usuari de la línia. Així mateix, insta de nou el govern a trobar una solució favorable d'acord amb la companyia.

Felix Larrosa diu que la Paeria no el va informar de la incidència i, amb l'informe de la companyia, "no s'ha pogut aclarir que es fes un mal ús de les dades per part l'usuari del dispositiu mòbil". Afegeix que, des del moment en què va ser coneixedor d'aquests fets es va posar a disposició del govern "per tal d'aclarir-ho de la millor manera possible i amb totes les garanties".

En aquest sentit, lamenta que, malgrat això, en el marc de dos Plens ordinaris "es van llançar greus acusacions sense obeir a cap objecte del debat en qüestió". "Acusacions que es van utilitzar per tal d'erosionar l'honorabilitat del mateix Larrosa per part de membres del govern de la Paeria, malgrat eren coneixedors del que s'havia produït i que la companyia havia advertit de la incidència en la línia". També lamenta que des del govern "s'hagi ocultat informació" i que "l'incident de la factura sigui fruit d'un error en el funcionament atribuïble l'administració que ha conduït a la situació actual".

En aquests dos Plens, l'equip de govern de la Paeria va retreure a Larrosa que no vulgui abonar la factura de telèfon mòbil que inclou una despesa en l'ús de dades de roaming en un viatge personal que va fer l'agost de l'any passat a Rússia. L'import de la factura d'aquest roaming puja a 3.195,13 euros i es van generar en una connexió duta a terme el 21 d'agost del 2019.

En un comunicat, Larrosa assegura que va posar en coneixement del gestor dels serveis de telefonia la Paeria que marxava de viatge a l'estranger. Explica que no va demanar cap mena de contractació relativa al seu viatge, simplement va informar al funcionari responsable. El mateix dia 9 d'agost aquest funcionari, adscrit a Alcaldia, el va informar que quedava cobert amb un bo de Telefònica "sense donar més detalls ni tècnics ni econòmics ni tampoc si s'havia consultat amb els seus caps".

El Cap de l'Oposició a la Paeria afirma que entre l'octubre del 2019 i el març del 2020 "es van realitzar diferents gestions a nivell de govern municipal amb la companyia telefònica amb la voluntat d'aclarir els fets". Posteriorment, el 6 d'abril del 2020, una responsable de Telefònica va comunicar a l'advocat de Larrosa que no podia facilitar la informació sobre la factura perquè el Cap de l'Oposició no era el titular de la línia, afirma el comunicat.

Amb data de 30 d'abril del 2020, Fèlix Larrosa envia una carta d'empara a l'alcalde Miquel Pueyo per tal que aquest demani tota la informació relativa a la factura a la companyia telefònica.

El 28 de maig del 2020, Pueyo trasllada a Larrosa un informe de Telefònica, amb data de 8 d'abril del 2020, un informe de caire "confidencial" segons consta en el mateix document, en el qual "no s'indica cap detall sobre l'ús que es va fer de la línia però en canvi, sí s'indica que la companyia va informar, fins a set vegades, sobre l'incident què s'estava produint a l'agost del 2019", segons remarca Larrosa en el comunicat. Un avís que "no va ser traslladat a l'usuari en aquell precís moment", afegeix.