SOS Racisme i Fruita amb Justícia Social exigeixen aturar les batudes policials a temporers a Lleida

Consideren les intervencions dels cossos policials contra el col·lectiu "una mostra més d'un racisme institucional"

Redacció
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:21h
Una batuda policial a uns temporers
Una batuda policial a uns temporers | SOS racisme
SOS Racisme Catalunya i Fruita amb Justícia Social exigeixen que "cessin les constants i racistes batudes policials" a temporers perquè "les persones que venen a treballar a la fruita a Ponent siguin tractades amb la dignitat a la qual tenen dret". Consideren les intervencions dels cossos policials contra temporers "una mostra més d'un racisme institucional que atemoreix, castiga i criminalitza els col·lectius més desemparats".

Ambdues entitats denuncien que les administracions, "en comptes de ser garants dels drets de tota la ciutadania i de donar una solució digna a centenars de persones en situació d'extrema vulnerabilitat, utilitzin els cossos de seguretat pública per assetjar-les amb dispositius de control, expulsió i criminalització".

Des de la plataforma Fruita amb Justícia Social i SOS Racisme Catalunya denuncien "la resposta ineficaç i amb biaix racista que diversos alcaldes del Baix Segrià, la Generalitat de Catalunya, i la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida han donat davant la situació de desemparament que pateixen les persones que venen a treballar a la campanya de la fruita, tot incrementant els controls policials".

Assenyalen que "el racisme institucional i la Llei d’Estrangeria aboca al nomadisme a moltes persones en situació administrativa irregular, però també a persones amb la seva situació regularitzada". En aquest sentit, les dues entitats remarquen que "els temporers són treballadors indispensables, però no gaudeixen de drets laborals ni socials per poder arrelar-se a la terra que ells mateixos treballen".