La CUP, «decebuda» amb la Paeria per la gestió de la crisi dels temporers

La formació denuncia les condicions de treball dels treballadors de la fruita i reclamen deu mesures urgents al Govern

Natàlia Sánchez, de la CUP
Natàlia Sánchez, de la CUP | ACN
Redacció
23 de juny del 2020
La CUP ha reconegut sentir-se "decebuda" per la gestió i l'atenció a les persones que venien a treballar a la recollida de la fruita a Lleida duta a terme per la Paeria, liderada per ERC. "Hem vist com aquest ajuntament renovat no ha arribat allà on s'esperava que arribés", ha dit la diputada de la CUP-CC al Parlament Natàlia Sànchez, davant del pavelló 3 de Fira de Lleida, habilitat com a allotjament per a temporers. Sànchez ha reclamat que tant la Generalitat com els ens locals ofereixin recursos residencials estables a les persones que venen a treballar i ha proposat deu mesures urgents que s'haurien de dur a terme.

Els anticapitalistes han volgut posar l'accent en les condicions de treball amb què es troben el conjunt de les classes treballadores dels Països Catalans i el procés de precarització laboral que des de fa dècades empitjora dia a dia les condicions materials de vida de la població i la cruesa d'aquestes, que la crisi econòmica i social agreujada per la covid-19 ha evidenciat.

Consideren que la "greu situació" que s'ha viscut amb els temporers no és un problema de Lleida ni de Ponent. "És un problema estructural sobre l'accés a drets de les persones que treballen en el sector primari", alerta Sànchez.

En aquest sentit, ha denunciat la mirada "utilitarista" que es dona tant des de la Generalitat com de l'Estat dels treballadors de la fruita. "Els apliquen legislacions excepcionals perquè puguin venir persones d'altres llocs del món però aquesta mà d'obra és la que està en pitjors condicions de treball i d'accés a drets bàsics". "No és una qüestió caritativa ni de solidaritat. Tots els treballadors d'aquest país, del sector que siguin, cal que tinguin garantits els drets fonamentals", defensa.