Un 9% dels edificis antics que ha passat la inspecció a Lleida presenta deficiències greus o molt greus

La Paeria i la Generalitat signen un conveni per al foment de la conservació i rehabilitació d'edificacions antigues

Imatge d'un edifici de Lleida
Imatge d'un edifici de Lleida | ACN
Redacció
22 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:16h
El 9% dels edificis antics que, fins ara, s'han sotmès a la inspecció tècnica d'edificis (ITE) a Lleida presentaven patologies greus o molt, un percentatge similar a la mitjana catalana, segons ha explicat la directora de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu. Més del 60% del parc immobiliari del país tenen més de 40 anys i abans d'arribar als 45 anys han de passar aquesta inspecció.

L'Ajuntament de Lleida i la Generalitat han signat aquest dilluns un conveni per al foment de la conservació i rehabilitació d'edificis d'habitatges. Així, la Paeria tindrà accés a la base de dades de la Generalitat per conèixer i fer seguiment de les deficiències detectades en edificis i instar a passar l'ITE a aquells que no ho hagin fet.

La Paeria i la Generalitat han signat aquest dilluns un conveni per al foment de la conservació i rehabilitació d'edificis d'habitatges antics mitjançant la inspecció tècnica. Amb aquest conveni, l'Ajuntament de Lleida tindrà accés al banc de dades de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i conèixer així quins edificis de la ciutat han passat la ITE i els resultats de les inspeccions efectuades.

D'aquesta manera, la Paeria podrà controlar i fer un seguiment de totes les deficiències que s'hagin detectat. A la vegada, l'Ajuntament sabrà quins edificis han passat la inspecció, de la mateixa manera que aquells que no ho han fet malgrat tenir 45 o més anys d'antiguitat. En aquest sentit, vetllarà perquè se sotmetin a la inspecció tècnica d'habitatges, segons ha explicat el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius.