Pedregada

Els danys de la pedregada de dimarts al Segrià s'eleven a 20 milions d'euros

La consellera Teresa Jordà parla d'una afectació econòmica "molt important" als municipis i reclama agilitzar els peritatges

per Redacció, 18 de juny de 2020 a les 15:41 |
Imatge d'un pagès de Torres de Segre | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Agroseguro estima en uns 20 milions d'euros els danys de la pedregada de dimarts al Segrià, la majoria dels quals corresponen a fruita de pinyol mentre en cultius herbacis són menors, segons les primeres estimacions de la companyia.

Segons el director territorial d'Agroseguro a Catalunya, Xavier Joana, es tracta de la pitjor pedregada des del 2015 en aquesta zona mitja i baixa del Segrià, principal productora de fruita de pinyol del país. En una visita en una finca de Soses (Segrià), la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha assenyalat que Agricultura està avaluant les pèrdues tot i que ha dit que l'afectació ha estat "molt greu". Jordà ha assegurat que la conselleria vetllarà perquè s'agilitzin els peritatges i es facin correctament.


Agroseguro ha iniciat els peritatges a les finques afectades per la pedregada de dimarts al vespre que va afectar diferents municipis del Segrià.

Segons les primeres estimacions. L'asseguradora quantifica en uns 20 milions d'euros les indemnitzacions que haurà d'abonar als pagesos afectats i el cultiu més afectat és la fruita de pinyol, segons ha explicat el responsable de la companyia a Catalunya, a partir dels primers peritatges efectuats.


Xavier Joana considera que es tracta de la pitjor pedregada a la zona des del 2015, tot i que també se'n van produir de similars els anys 20109 i 2013. La diferència és que aquelles van tenir lloc entre juliol i agost quan ja s'havia recollit un volum més important de producció, mentre la de dimarts va caure en un moment en què encara hi ha molta fruita als arbres.

 

Participació