Larrosa segueix sense retornar els 3.000 euros públics gastats en un viatge i la Paeria li tornarà a reclamar

El socialista havia demanat explicacions a Telefònica però des de l'executiu local asseguren que no han rebut cap notificació del PSC

17 de juny del 2020
Actualitzat a les 23:10h
Fèlix Larrosa, regidor de la Paeria
Fèlix Larrosa, regidor de la Paeria | ACN
L'exalcalde de Lleida i actual cap de l'oposició de la Paeria, Fèlix Larrosa, no ha retornat encara els 3.000 euros que va gastar amb un telèfon de la Paeria en un viatge fa deu mesos a Rússia. Fonts de l'executiu han apuntat a NacióDigital que l'edil socialista no ha mostrat, de moment, cap interès en retornar l'import, que es va carregar a l'Ajuntament de Lleida malgrat que el viatge de Larrosa va ser privat i en època de vacances.

L'import de la factura, derivada de l'ús de dades de roaming, va pujar a 3.195,13 euros i es van generar en connexions dutes a terme el 20 i el 21 d'agost de 2019, i des del govern de la Paeria s'assegura que es tornarà a reclamar a Larrosa aquests diners un cop que el cas sortís a la llum el passat mes de març després d'una denúncia pública de la regidora Elena Ferre. Aleshores, el PSC va considerar que Telefònica havia comès una facturació "errònia" ja que el consum de 1.780 MB era "dubtós i discutible", i instaven a la Paeria a presentar també una reclamació a la companyia.

El PSC va aportar documentació de correus electrònics on s'indicava que els advocats s'havien posat en contacte amb la companyia telefònica i que l'exalcalde havia estat conscient que es va connectar "via wi-fi" en un restaurant de Sant Petersburg, i que d'aquí els seus dubtes en el que qualificava una "facturació indeguda en visitants a Rússia".

Tot i aquesta tramitació, des de la Paeria s'apunta que no han rebut notificacions ni del regidor ni del grup municipal ni tampoc del partit, de manera que els diners encara no han estat retornats a les arques públiques del consistori gairebé un any després de la despesa. Aquest diari ha intentat posar-se en contacte amb el PSC sense que hagi tingut cap resposta per part de la formació.